Asztali körfűrész előnyös tulajdonságokkal

Asztali körfűrész

A fával nagyon egyszerű dolgozni és csodálatos dolgokat lehet alkotni ezzel a természetes anyaggal, amit már a kezdetek óta megmunkál az ember. Az elektromos motorok megjelenésével, rendkívül precíz szerszámokat tudnak készíteni a mérnökök. Az asztali körfűrész elengedhetetlen részét képezi mindenfajta asztalos munkának. Bármibe fogjunk bele, mindenképp szükség lesz a nyílegyenes vágásokra, ami csak akkor lehetséges, hogyha van egy stabil munkapadunk, amin minden munkaanyag rögzíthető. Ez több szempontból fontos és a tervezők nagy hangsúlyt fektetnek az asztali körfűrész kivitelezésénél erre a dologra.

Nem tudnánk megfelelő méretűre vagy vastagságúra vágni a bútordarabokat, hogyha azok mindig elmozdulnának, miközben végighalad ezeken az asztali körfűrész fűrészlapja. A biztonságunkat szintén veszélybe sodorná, hogyha a fadarabok ide-oda csúszkálnának, miközben próbáljuk végigtolni az asztali körfűrészen. Ezért, hogyha ilyen munkába fogunk bele, akkor viseljünk védőszemüveget, mert egy szilánk bármikor a szemünkbe pattanhat, még akkor is, hogyha óvatosak vagyunk. A védőmaszk viselete akkor kifejezetten ajánlott, hogyha kezelt faanyaggal dolgozunk.

A lakkozott, pácolt fa por belélegzése nagymértékben egészségkárosító hatású. Az asztali körfűrész használatából kifolyólag, sok por szokott keletkezni, ám ezek a modern eszközök most már fel vannak szerelve porelszívó adapterrel, ezért porszívót lehet rájuk csatlakoztatni. Így már sokkal kevesebb gondunk lesz a műhely kitakarításával a munka után. Ezek mellett, még rengeteg különböző funkcióval rendelkezhet. Például sok esetben lehet szükségünk kihúzható segédasztalra, a nagyobb munkadarabok esetén. Mindenképp biztosítani kell az elegendő helyet az asztali körfűrész használatához.

A lágyindítás szintén olyan tulajdonsága, ami megvédi a gép szerkezetét attól, hogy hirtelen próbálja meg elérni a megfelelő fordulatszámot. Ez minden alkalommal nagyon leterhelné a motort, ami egy idő után meghibásodást okozna. Az asztali körfűrészt a saját magasságunkhoz, kényelmesen beállíthatjuk. Továbbá, az egyenes vágások mellett, szög- és párhuzamvágás is kivitelezhető. A szerszamkell.hu kínálatában mindent megtalálunk egy helyen, ezért a hobbibarkácsolók is kedvükre válogathatnak a kedvezőbb árral rendelkező termékek között, de sok professzionális felhasználásra tervezett asztali körfűrész is jelen van a termékek között. Ilyenek például a Makita szerszámgépek, amelyek mindig kimagasló minőséget képesek felmutatni a termékeiket tekintve, bármelyik modellről legyen szó!

Print Friendly, PDF & Email