Blog készítés webshop mellé

Blog készítés

Keresőoptimalizálás szempontjából rendkívül fontos az egyedi és rendszeresen frissülő tartalom, ugyanis a Google többek között ez alapján dönti el, hogy mennyire értékes egy weboldal. Azonban a webshopok esetében elég nehezen megoldható, hogy a termékek mellé mindig új, esetleg kiegészítő szövegek kerüljenek, ezért blog készítés révén oldható meg ez a kérdés.

Például a WordPress webáruházakhoz csatolható egy úgynevezett blog rész is, ami külön funkciókkal és nagyon hasznos opciókkal rendelkezik. Ezt nem muszáj feltétlenül blognak hívni, mert hírek vagy információk, esetleg ötletek cím alatt is be lehet vezetni, a lényeg, hogy az friss tartalmak mindig itt fognak megjelenni.

Tehát a blog készítés segítségével eleget tehetünk a SEO követelményeknek, ugyanakkor folyamatosan fenntarthatjuk a vásárlók, felhasználók érdeklődését is, amennyiben érdekes és figyelemfelkeltő információkkal látjuk el. Írhatunk cikket egy-egy termékről, annak előnyeiről, azzal kapcsolatos tapasztalatokról, véleményekről, ugyanakkor általánosságban is lehet írni a témához kapcsolódóan.

Vagyis a blog készítés során azt kell szem előtt tartani, hogy olyan szövegeket jelenítsünk meg, amelyek érdekelhetik, az oldalon böngészőket és amelyekért szívesen vissza fog térni máskor is. Ugyanakkor be kell tartani néhány szabályt is, például a címkék, releváns kulcsszavak megfelelő használatát, hogy a Google is értékelni tudja ezeket.

Ha van már egy webáruháza, de szívesen kiegészítené egy ilyen opcióval, akkor a Grent Média munkatársai állnak a rendelkezésére, minden blog készítéshez kapcsolódó kéréssel és kérdéssel, illetve új webshopot is igényelhet blog készítéssel együtt.

Print Friendly, PDF & Email