Hókifli recept a téli napokra

Hókifli recept

Ez az édesség nem hiányozhat az asztalról az ünnepek alatt, hiszen ebből nem lehet eleget készíteni. A hókifli recept gyakran keresett téma az internetes oldalakon, tehát nagyon népszerű süteménynek mondható. Amikor kisül, még forrón vaníliás porcukorba kell hempergetni.

Általában lekvárral, dióval, mákkal vagy gesztenyével szokták megtölteni. Az ilyen süti esetében nem a liszt, a cukor, a tojás, hanem a zsiradék jellege határozza meg leginkább azt, hogy milyen ízt és formát kap végül. De hogyan is készül?

Tovább

Sokak kedvence a fehér rum

Fehér rum

Az alkoholos italok rajongói nem félnek kipróbálni olyan nedűket, amelyek kicsit eltérnek a megszokottól, valami mást nyújtanak. Sokan egyből beleszerettek a fehér rum ízébe azután, hogy megkóstolták ezt. Ez a nádcukorgyártáskor megmaradt melaszból vagy közvetlenül a cukornád levéből erjesztett és lepárolt szesz. Az így kapott tiszta párlatot legtöbbször tölgyfahordóban érlelik, és arra is van példa, hogy karamellel ízesítik, színesítik a nedűt.

Tovább

Az édes vörösbor sokak kedvence

Édes vörösbor

Ki ne szeretné az idejét jó társaságban tölteni, ahol kiváló ételek, valamint az azokat megkoronázó borok fogyaszthatóak? A különféle borkülönlegességek számos táborra osztják az embereket aszerint, hogy ki melyik típust kedveli leginkább.

Az édes vörösbor olyan ital, amit talán a legtöbben preferálnak, hiszen a szárazzal ellentétben, ez sokkal lágyabb és zamatosabb. Talán a nők legnagyobb része is ezt választja egy-egy fejedelmi lakomát követően, hogy vele egészíthesse ki azt.

Tovább

Hasznos a bio gyümölcslé fogyasztása

Bio gyümölcslé

Bio gyümölcslé

Bár a hagyományos gyümölcslevek gyártói szeretik hangsúlyozni, hogy mennyire egészségesek a termékeik, sajnos ez nem feltétlenül igaz, a hozzáadott cukor és a tartósítószer miatt. Ennek következtében, tehát jobb ötlet lenne a bio gyümölcslé fogyasztása, hiszen ebben semmilyen adalékanyag nincs.

Ma már a BioUdvar oldalán is lehetőség nyílik a vásárlásra, ezért Ön is látogasson el ide, ha kedvet kapott a kóstolásra! Például, az ananászlé nagyon finom, ezért egyre többen tesznek vele próbát.

Tovább

Különleges kézműves sajt típusok

Kézműves sajt

Kézműves sajt

Ki ne szeretné a finom sajtokat? Bármikor és bármi mellé fogyasztható ez a finom tejtermék, sütve, rántva, sőt, akár nyersen is. A Húsmanufaktúra oldalán megrendelheti a kézműves sajt különböző típusait, amelyek feldobják az ünnepi menüt meg a hidegtálakat.

Olyan érdekességeket is biztosítanak az érdeklődőknek, mint például a lilahagyma lekvár vagy a szirupban eltett zöld dió. A finom kézműves sajt mellé, kitűnő kiegészítőt jelentenek ezek. Így még a legegyszerűbb étkezésből is különleges ebéd vagy vacsora készülhet.

Tovább

Magyar borok hazai földről

Ízben gazdag magyar borok

Ízben gazdag magyar borok

Egy nemzet a legtöbb esetben szereti a saját termékeit fogyasztani, ezzel is erősítve az öntudatát. Amikor olyan szerencsénk van, hogy a klímának köszönhetően bőséges termés adott a különböző szőlőfajtákból, akkor érdemes hangsúlyt fektetni a magyar borok készítésére valamint azoknak a bőséges fogyasztására is.

Tovább

A bourbon whiskey és a szesztilalom

Népszerű bourbon whiskey

Népszerű bourbon whiskey

Az Amerikai Egyesült Államok a világ egyik, ha nem a legnagyobb kukoricatermelő vidéke. A Mexikóból származó növény nagyon otthonosan érzi ott magát és bőségesen terem. A legtöbb élelmiszerben megtalálható alapanyagként és sokféle ital is készül belőle.

Az egyik ilyen híres ital a bourbon whiskey. Ez az ital, ami a világon mindenhol megtalálható, egyesek szerint a legnépszerűbb lehetett volna a Földön, ha egy sajnálatos esemény, a szesztilalom nem állítja meg a térnyerését.

Tovább

Finom levesek Nassolda receptjei alapján

Leves Nassolda recept szerint

Leves Nassolda recept szerint

Gyakran hallhatjuk barátnőinktől, vagy akár mi magunk mondjuk ezt, amikor a főzésről kezdünk beszélgetni, hogy „nagyon leveses a család”. Ami annyit tesz, hogy bizony akkor teljes az ebéd, ha mindennap ott gőzölög a tányérban valamilyen finom leves. Azonban hogy ne legyen unalmas a menü, nem készíthetjük túl gyakran ugyanazt a fogást. Ilyenkor általában keresgélni kezdünk valami újdonság után, és egy finom leves Nassolda receptjei alapján elkészítve „feldobhatja” úgy a hétköznapokat, mint egy ünnepi ebédet.

Tovább

Bogrács télre, nyárra

Bogrács

Bogrács

Lassan itt az ősz, majd a tél és ezzel a kerti főzések, sütések egyre ritkábbak. Kétségtelen, hogy ilyenkor az emberek nagy részének már nincs kedve kimenni a hidegbe és ott főzni. Ennek ellenére, a minőségi bogrács bármikor segítségünkre lehet abban, hogy elkészítsük a kedvenc ételeinket. A különféle bográcsos ételek ugyanis bent is tökéletesen elkészíthetőek, ehhez pedig nincs másra szükség, csak egy tartós, minőségi főzőalkalmatosságra.

Tovább

Paleolit diéta mandulaliszt felhasználásával

Mandulaliszt

Mandulaliszt

A diéták közül első hallásra talán az tűnik a legnehezebbnek, amikor, a csaknem minden étkezésünkben szereplő gabonákról, kenyérfélékről mondunk le. Eltűnik az asztalunkról a boltokban kapható zsemle és a sokféle péksütemény is. Először el sem tudjuk képzelni, hogy miként fogjunk neki a paleolit diéta betartásának. Jó hír, hogyha nincs időnk főzni, interneten keresztül ebédre, vacsorára kitűnő fogásokat rendelhetünk. A diéta részleteinek, a paleo táplálkozás elveinek utána olvashatunk a neten és első lépésként az étkezési alapanyagok beszerzését hangoljuk a diéta szabályaihoz.

Tovább