A faipari marógép minden típusa hasznos

Faipari marógép

Az otthoni barkácsolástól kezdve a kisipari felhasználáson át egészen az ipari teljesítményű gépekig, számos típus található a piacon, értelemszerűen a megfelelő felhasználási célokra. Az asztalosipar az egyik legtöbb szerszámgépet felhasználó ágazat, hiszen minőségi bútorok készítése elképzelhetetlen gépek nélkül. A professzionális faipari marógép óriási segítséget jelent a hatékony munkavégzés érdekében. Képzeljük el, gépek nélkül hogyan lehetne fa szegélyprofilokat készíteni, vagy akár különböző ajtóbetéteket készíteni?

A faipari marógép jelentősen hozzájárul a szebbnél szebb bútor ajtók és vitrinek elkészítésében. Ez az elektromos szerszám nagy fordulatszámon működik, amely szakadásmentes és sima vágást, illetve marást eredményez a fában. Természetesen a megfelelő marófejek sem hiányozhatnak a kellékek közül, hiszen ezek segítségével lehet változatos mintákat és formákat marni az adott munkaelembe. Az asztalosok előszeretettel használják ezeket a gépeket. A faipari marógép több csoportja is megtalálható a piacon.

Az egyik legismertetőbb típus az úgynevezett felső maró, amely segítségével egyenes és változatos marást lehet végezni a párhuzamvezető segítségével. A faipari marógép akár 30000 percenkénti, szabályozható fordulata finom és gördülékeny munkát tesz lehetővé, nem szakítja a fát. Az erős, strapabíró villanymotor fémházba telepítve hosszú élettartamot biztosít. Az ergonomikus, csúszásmentes, duplafogantyú stabil fogást tesz lehetővé, amely segíti a felhasználó munkáját. A faipari marógép lelke a kiegészítőként, fadobozban vagy fémkofferban kapható marófej készlet.

Az akár 24 darabos készlet számos formát és mintát tartalmaz, amelyekkel szebbnél szebb bútorelemeket lehet készíteni. A speciális csapágyozott kialakítás, a vídiabetétes vágópengék hosszú távú, minőségi munkavégzést tesznek lehetővé. A faipari marógép család másik fontos tagja az élmaró, amely segítségével kisebb és szűkebb helyek marását végezhetjük el. A fokozatmentes mélységállítás és marásszög állítási lehetőség kiválóan használható szerszámmá avanzsálja ezt a keskeny felépítésű, könnyen kezelhető kisgépet.

Print Friendly, PDF & Email