A hőlégfúvó mindenre jó

Hőlégfúvó pisztoly

A ház körül számtalan munka adódik és kimondottan jó, amikor minden felmerülő problémára van megoldás. Festékek leégetéséhez, felolvasztásához vagy csövek széttágításához bizonyulhat hasznosnak a hőlégfúvó pisztoly.

Amennyiben a tél roppant hideg és fagyos, emiatt befagyott a vízcső vagy a kerti csap, a pisztollyal néhány perc alatt felolvaszthatja, hogy használatba vegye. Sőt, nyáron még grillsütőt is begyújthat vele, így nem kell bajlódni a tűzzel és a füsttel.

A matricákat, amiket már nem tart esztétikusnak, legyen az a kocsin vagy kirakatokon, könnyen eltávolíthatja a hőlégfúvó segítségével, hiszen felmelegíti a ragasztóanyagot, majd egyszerűen leszedi. Szintén autóknál alkalmazzák a hőlégfúvót, amikor fóliákat ragasztanak fel vagy éppen eltávolítják azokat.

Ha a fóliaragasztót felmelegítik a tapadás biztosabb lesz. Legtöbbször a hajlításoknál veszik igénybe, ugyanis a készülékkel fát, műanyagot, de rézcsövet is lehet hajlítani. Hő hatására az anyag kitágul és megpuhul, így már könnyen formázható és hajlítható.

Meglepő módon, a hőlégfúvót a konyhában is lehet használni és bizony sok háziasszony veszi igénybe. A habcsóknak az elkészítésnél például meleg levegő szükséges, hogy az édesség megszilárduljon és a teteje szép barna legyen.

Arról nem is beszélve, hogy szárításhoz is alkalmazzák a terméket: festéskor, nedvesség felszárításhoz, fugázás előtt, ragasztásnál, de még számtalan egyéb tevékenységnél is. Azonban óvatosan használja az eszközt, vagyis ne ejtse el, ne üsse meg és ne hagyja felügyelet nélkül!

Print Friendly, PDF & Email