Igazi különlegesség a jázmin rizs

Jázmin rizs

Az ínyenc emberek szeretik megkóstolni a legérdekesebb, legkülönlegesebb ételeket, aztán előfordul, hogy egyet-egyet annyira megkedvelnek, hogy ezután sűrűn elkészítik. Nevét az illatáról kapta a jázmin rizs, az a hosszúszemű rizsfajta, ami Délkelet-Ázsiában vált honossá.

A különlegességek kategóriájába tartozik, hiszen egyedi aromával, finom és lágy textúrával rendelkezik. Erről a termelők úgy tartják, hogy már az illata alapján is pontosan meg tudják határozni, hogy a termelő ország melyik területén termesztették.

Magas fehérje- és szénhidráttartalma által ismert, de sok benne a vitamin is. Például a B3-vitamin, más néven a niacin tartalma révén, koleszterinszint-szabályozó tulajdonsága van, de a B1-vitamin tartalma, amit tiaminként is ismerünk, rendkívül kedvezően hat az idegrendszerre és a szellemi teljesítő képességre.

Ugyanakkor a vastartalma által segít a vérképződésben, a benne található szelén pedig immunerősítő. Természetesen, minden jó tulajdonsága mellett, a jázmin rizs különlegesen ízletes is, de fontos tudni a konyhai felhasználásával kapcsolatban, hogy csak köretként tanácsos elkészíteni, más jellegű ételekhez másfajtát érdemes választani.

Igazi finomságok készíthetőek el a jázmin rizs felhasználásával. Nemcsak a családját kápráztathatja el vele, hanem a vendégeit is. Ezt a különleges jázmin rizst egyszerűen megvásárolhatja Ön is a bulkshop.hu webáruházból, ahol számtalan más finomság is megtalálható a gazdag felhozatalban. Az ára is igazán kedvező, hiszen csak 590 Ft/kg. Rendelje meg és próbálja ki!

Print Friendly, PDF & Email