Kipróbálhatja a minikotrót, ha szeretné

Minikotró

Ön is kedveli a különböző méretű munkagépeket? Sokan már egészen kisgyermekkorban elkezdenek rajongani a különféle méretű gépekért, amelyek kicsiként még óriásnak és érdekesnek tűnnek. A minikotró egyszerre továbbítja is a földet, így folyamatos a működtetése. A különféle gépeknek leginkább az építkezéseken van szerepük, hiszen az alapozáshoz, legyen szó bármilyen épületről, fontos lépés a föld kitermelése.

A kotrógépek manapság is olyan munkaeszközöknek számítanak, amelyeket egyszerűen nem lehet kihagyni a felújítási és építési műveletekből. Léteznek ugyan multifunkciós gépek, amelyekkel más eszközöket is helyettesíteni lehet, de a cégek jobban kedvelik a hagyományos változatokat, amelyekkel csak egy munkafolyamatot lehet elvégezni.

A minikotró tulajdonképpen csak a méreteiben különbözik a nagyobb méretű társánál. A működési elve mindkét verziónak ugyanaz. Ha például egy keskenyebb árkot kell kiásni, akkor nyilvánvalóan a szakemberek nem a nagyobb méretű kotrógépet fogják be a feladatra. Ilyen esetben tökéletes választás a minikotró, amelyet egy ember tud működtetni. Általában kerekekkel látják el, és nem lánctalppal.

Azonban ez attól is függ, hogy milyen szerkezetű talajról van szó. A lazább összetételű földön ugyanis a kerekek besüllyednének. Ilyenkor okos megoldás a lánctalpas kotrógép. Az ÉBSZ kiállításán lehetősége nyílhat arra, hogy kipróbálhassa a minikotrót. Természetesen más munkagépek is kiállításra kerülnek majd, amelyeket meg lehet nézni, ki lehet próbálni és akár még meg is lehet vásárolni. Ráadásul a legújabb fejlesztések közül szemezgethetnek a résztvevők, így az újdonságokról is informálódhatnak.

Print Friendly, PDF & Email