Minden esetben bűn az ittas vezetés?

Kiváló ügyvédek

Az egyik leggyakrabban elkövetett bűncselekmény. Az érdekessége az, hogy gyakran a zaklató sincs tisztában tettével és a zaklatott alanyban sem tudatosul, hogy áldozattá vált. A zaklatás Btk. alapján már az is annak minősül, hogyha valakit életveszélyesen megfenyegetnek. Ennyi elég, ahhoz, hogy kezdetét vegye a büntetőeljárás a feljelentést követően.

Sokan hajlamosak inkább magánügyként kezelni a különféle szóváltásokat és nem gondolnak bele, hogy milyen következményekkel járhat, hogyha nem tesznek valamit ellene. A zaklató személy viselkedése könnyen eldurvulhat, agresszívvá válhat és tettlegességig fajulhat. Ezt nem szabad hagynunk, ezért mindenképp meg kell tennünk a megfelelő lépéseket az ügy érdekében! Azonban, ha mi vagyunk azok, akiket zaklatással vádolnak, akkor nem szabad habozni, máris fel kell venni a kapcsolatot egy büntetőjogi ügyvéddel.

Elég néhány SMS vagy hívás az éjszaka közepén és már kész a baj. Ha ittas állapotban próbáljuk visszakönyörögni magunkat az éjszaka közepén a kedvesünk karjaiba, mindezt úgy, hogy az egész utca hallja, az sem fog ránk jó fényt vetni, hiszen ez is zaklatás Btk. szerint. Ezen kívül sok más elkövetési mód is létezik, amelyekkel érdemes tisztában lenni, mert könnyen találhatjuk magunkat a vádlottak padján. Ennél sokkal egyértelműnek számít az ittas vezetés.

Bár itt is léteznek fokozatok, az viszont nem számít, hogy milyen fajta alkoholt és mikor fogyasztott az illető, ha a műszer kijelzi azt a bizonyos éréket. Az ítélet lehet bírság, vezetéstől való eltiltás, vezetői engedély megvonása akár egész életre, de a szabadságvesztés sem ritka eset, a halált okozó baleset esetén. Az ittas vezetés rendkívül súlyos következményekkel járhat, ezért inkább használjunk tömegközlekedést, hogyha alkoholt fogyasztottunk, vagy kérjük meg egyik ismerősünket, hogy jutasson célba. A lorik.hu weboldalon mindenki megtalálhatja, hogy mi a teendő abban az esetben, hogyha ittas vezetés a vád. Az oldalon található táblázatban az ittas vezetés határértékei is fel vannak tüntetve.

Print Friendly, PDF & Email

admin