Olcsó toner is jó nyomtatást eredményez

Olcsó toner

Olcsó toner

Azt már senkinek el nem kell mondani, hogy az olcsó dolgok csak olcsó anyagokat tartalmazhatnak. A nyomtatóiparban is érvényes a szabály, hogy minél olcsóbb nyomtatást keresünk, annál silányabb minőséget kapunk. Az olcsó toner olyan esetekben éri meg, ha nem igényes munkára készülünk.

Ha ranglistát kéne felállítani, akkor a csúcson valahol az eredeti toner lenne és a legalján a házilag utántöltött változat. E két árkategória között maradnak a klón, kompatibilis és gyárilag utántöltöttek. Ezekből az ember azt a változatot választhatja, amelyik a legjobban megfelel a célnak.

Ha néhány dokumentum nyomtatására készül, aminek a felhasználását rövid időre tervezi, nem érdemes drága, eredetit pazarolni rá. Az olcsó toner is olvasható dokumentumokat eredményez. Azonban ha kép-, illetve könyvnyomtatásra készül, aminek évek múlva is eredeti állapotukba kell tündököljenek, akkor feltétlenül eredeti toner mellett érdemes dönteni. Ezzel elkerülheti a kellemetlen vesződéseket, amelyek az időbeni minőségcsökkenéssel járnak.

Print Friendly, PDF & Email