A tetőablak javítás helyes sorrendje

Tetőablak javítás

Mondani szokás, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Ez a legtöbb esetben igaz, főleg amennyiben régi berendezésekről van szó. Bizony az idő vasfoga senkire és semmire sincs tekintettel, így van ez a 30 évvel ezelőtt beszerelt tetőablakokkal is. Tetőablak javítás esetén célszerű azt a szakemberre bízni, hiszen veszélyes lehet a háztetőn ügyködni vele.

A régi darabok sajnos már nem képesek megfelelően szigetelni. Ne tűrje tovább, hogy nyáron bejön a meleg, míg télen kiszivárog! Néhány esetben érdemesebb megfontolni a cserét, hiszen a mai darabok minőségi anyagból készülnek és milliméterre pontosan szigetelnek.

A tetőablak javítása során fontos kialakítani a burkolatot, hiszen mit sem ér az ablak, ha nincs megfelelően szigetelve és körülötte kibújik a meleg levegő. A belső borítás és a megfelelő hőszigetelés közösen előzi meg az ablak felületén történő páralecsapódást. Még a tetőablak javítás előtt szükséges, hogy a szakember tisztában legyen a kialakítással. Csakis akkor építik be az új terméket, amennyiben a szigetelésnek egyik darabja sem hiányzik.

Print Friendly, PDF & Email