Vegyük szemügyre a babakocsi típusokat!

babakocsi
babakocsi

Egy kisbaba már a születése előtt döntések sorozata elé állítja szüleit. Ilyen például a legideálisabb babakocsi kiválasztása. Szerencsére ma már az interneten nagyon sok hasznos információt, tanácsot lehet olvasni ezzel kapcsolatban. A bababoltok pedig igyekeznek nagyon pontos leírásokkal segíteni a különféle döntési folyamatokat. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a babakocsi típusokat és a hozzájuk kapcsolódó, legalapvetőbb információkat, amelyeket vásárláskor, különösen kezdő szülők esetén érdemes alaposan szemügyre venni. Ez nagyon fontos, többek között azért, mert a babakocsi nem a legolcsóbb termékek közé tartozik, ugyanakkor a tévhit ellenére, nem mindig a magas árkategória a legjobb választás számunkra. A piacon jelen pillanatban öt babakocsi típus van. Természetesen ezen az öt kategórián belül nagyon sok a variáció a márkát, az anyaghasználatot, stílust illetően is.

(1) Az első, legalapvetőbb típust a hagyományos babakocsik képezik, amelyek mély formájukból adódóan számos előnnyel és hátránnyal is rendelkeznek: előny mindenekfelett a baba maximális védelme, hátrány pedig a nagy súly.

(2) A másik kategóriát a sportos babakocsik képezik.

Ezek nagyon biztonságosak, könnyedén használhatók, így az aktívabb kismamák nagyon gyakran választják.

(3) A kétfunkciós babakocsik az első két kategória előnyös tulajdonságait ötvözik, tehát a mély forma könnyedén átalakítható sportosra.

(4) A többfunkciós babakocsik egy felsőbb kategóriát jelentenek, árban és minőségben egyaránt. A változó igényeknek és körülményeknek megfelelően átalakíthatóak, egyes részei kicserélhetőek, ennek ellenére mégis egy stabil szerkezetről van szó.

(5) Végül, de nem utolsó sorban a kifejezetten a kocogáshoz alkalmas babakocsik olyan technikai megoldásokkal rendelkeznek, amelyek magas árat követelnek. De ideális választást jelentenek a sportolni vágyó anyukáknak és apukáknak egyaránt.

Print Friendly, PDF & Email

admin