A barista képzés megalapozza a szakmai tevékenységet

barista képzés

A szakmai tudás fejlesztése elengedhetetlen minden munkaterületen. Akár újonc az illető, akár többéves tapasztalattal rendelkezik, egyaránt fontos az új technikák elsajátítása. Legyen szó irodai, vendéglős vagy szakmunkás állásról, rengeteg jól összeállított, karrierfejlesztést elősegítő tanfolyammal találkozhat az érdeklődő. A barista képzés kiváló a kávéházakban munkálkodó személyeknek. A mesterség leginkább a tapasztalatszerzés által fejleszthető és a tanfolyamok elvégzésével kamatoztatható.

A barista képzés tematikája elméleti és gyakorlati részen alapul, a résztvevők számos új tudnivalóval gazdagodnak, ami a hivatásukban előre lendíti őket és segítségül szolgál a tökéletes kávéital elkészítésében. A tréning tananyaga szakaszosan van felépítve, a kezdetekben az oktatók alapvető ismertetőt tartanak a kávé történetéről, felhasználható fajtáiról. A tanoncok a barista képzés ideje alatt, megismerkednek a szüretelési, a tárolási praktikákkal és minden olyan lényeges adattal, ami hozzásegíti őket a kifogásolhatatlan eszpresszó megalkotásához. Az elméleti tudás elsajátítása után következik a gyakorlatba ültetés, itt a jártasság előnynek bizonyul. Megtanulják a kávégépek helyes üzembe helyezését és karbantartását, memorizálják, hogy miképpen történik a megfelelő alapanyagok beszerzése és későbbi felhasználása.

A barista képzés mindössze 6 alkalomra terjed ki, hetente 1 napon, mindössze 3 órát tart, így a munkavégzés mellett is könnyűszerrel lebonyolítható. Ajánlott minden baristának képeznie magát, hiszen így érheti el a céljait.

admin