A bourbon whiskey és a szesztilalom

Népszerű bourbon whiskey
Népszerű bourbon whiskey

Az Amerikai Egyesült Államok a világ egyik, ha nem a legnagyobb kukoricatermelő vidéke. A Mexikóból származó növény nagyon otthonosan érzi ott magát és bőségesen terem. A legtöbb élelmiszerben megtalálható alapanyagként és sokféle ital is készül belőle.

Az egyik ilyen híres ital a bourbon whiskey. Ez az ital, ami a világon mindenhol megtalálható, egyesek szerint a legnépszerűbb lehetett volna a Földön, ha egy sajnálatos esemény, a szesztilalom nem állítja meg a térnyerését.

Az 1920-ben bevezetett szesztilalommal azt szerették volna elérni, hogy Amerikában egy alkoholmentes társadalom alakuljon ki. Alkotmányba foglalták, hogy tilos mindenféle alkoholos italt bevinni, gyártani vagy forgalmazni.

Az alkoholmentes társadalom álma csúnyán elbukott, hiszen az édesebb a tiltott gyümölcs elvén még többen ittak, mint azelőtt. Az 1930-as években aztán belátták a tévedést és véget vetettek a tilalomnak, de addigra a bourbon whiskey karrierjét eléggé meggyengítették. Lepárlók és gyárak hiányában, az emberek elszoktak az íztől és más ital után néztek.

admin