A csempevágó használata – Tippek kezdőknek

csempevágó

Lakásfelújítás során szembesülhetünk olyan kihívásokkal, amelyekről valaki úgy gondolja, felesleges ide a szakember, mert egyedül is megoldja a feladatot. Természetesen nem minden kivitelezés ennyire egyszerű, de van, amikor már nem lehet tovább várni. Az sem kizárt, hogy teljes örömmel bízná rá profira a munkát, de a szakemberek annyira elfoglaltak, hogy csak hosszú hónapok múlva tudják vállalni azt. Ilyenkor pedig jogosan merül fel, hogy inkább rászán egy kicsivel több időt valaki, de megcsinálja, amivel legalább még spórolni is lehet.

A fürdő és konyha, valamint terasz és olykor az előszoba, folyosó esetében, a csempelerakás némi odafigyelést megkövetel. Mivel az internet tele van hasznos írásokkal és videókkal, így tényleg minden részletre fény derül és a szabályok, tippek betartásával a végeredmény sem marad el. Amire viszont mindenképpen szükség van, az több kiváló szerszám. Egy jó csempevágónak minden lelkes otthoni barkácsoló is nagy hasznát veheti akár a fürdőszobának, akár a konyhának a csempézése során.

Elképzelhetetlen, hogy valamelyik saroknál, oldalnál, illesztéseknél ne kelljen vágni. Pontosan ezért megéri erre fokozottan odafigyelni. Az egyszerűbb feladatokhoz egy sarokcsiszolóra felhelyezett gyémánttárcsa ideális választás lehet, de amikor nagyobb mennyiséget kell rövid idő alatt leszabni, akkor a hagyományos csempevágó az, ami megtérülő befejtetés. Ezen eszközökkel néhány mozdulatot követően már kész a munka. Egy határozott húzás, tolás az, amire szükség van és az erős él máris elvégezte a karcolást, majd ezt követi a roppantás és kész is.

A csempevágó felfekvő felülete többnyire csúszásmentes, hogy a ráhelyezett burkolólapok stabilan megmaradjanak a helyükön. Megéri a vásárlás során figyelni a vágható vastagságra, ugyanis ez eldönti, hogy milyen termékekkel lehet a későbbiekben dolgozni. A profibarkacs.hu weboldalon többféle prémiumkategóriás eszköz is beszerezhető, remek áron. A sok csapágyas vezetősín és a fémvonalzó, esetleg a lézervezető mind azt szolgálja, hogy a művelet zökkenőmentesen menjen végbe.

seditor