A fafestékek rendkívül időtállóak

fafestékek

Amennyiben fából készült bútorok, székek, polcok felújítását tervezi, akkor a termékek megvásárlása elengedhetetlen. A fafestékek lehetővé teszik, hogy a berendezéseknek új, esztétikus külsőt adjon. Nagyon sokféle típussal találkozhat a szaküzletek felhozatalában.

A kiválasztásukkor figyelembe kell venni néhány alapvető szempontot. Elsősorban az játszik döntő szerepet, hogy a felújítani kívánt bútor kül- vagy beltéri. A kültérre szánt színezőanyagok számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyekkel a beltériek nem. A fafestékek típustól függően eredményezhetnek szatén, fényes, valamint matt felületet. Az úgynevezett zománcok megvédik a fát a külső tényezőktől és elősegítik, hogy az idő múlásával ne kopjon meg. A fából készült ajtókon és ablakokon a legtöbb esetben ezt a variációt használják.

Mielőtt nekilát a munkának, győződjön meg arról, hogy a színezni kívánt felület száraz és tiszta! Ha szennyeződés van rajta, akkor ne használjon vegyszereket a tisztításhoz, hiszen azok befolyásolhatják a fafestékek eredményességét.

seditor