A fűtési rendszerek átmosása ár megtérülő befektetés

fűtési rendszer átmosása ár

A korszerű melegítő berendezések és elemek is idővel tisztításra, karbantartásra szorulnak, a hatékony működés érdekében. A fűtési rendszer átmosása ár leginkább a hálózat méretétől és összetevő elemeinek milyenségétől függ, de a dugulás mértéke is meghatározó lehet. Semmiképp sem lesz túl magas az összeg, mert a probléma a legtöbb esetben megoldható egyetlen kiszállással. Nem ajánlott takarékoskodni a fűtési rendszer átmosása ár terén, mivel az elvégzését követően jelentősen javulni fog a hőleadás és ezáltal energiatakarékosabbá válik a fűtés. Továbbá az sem mellékes szempont, hogy a csövekben és a fűtőtestekben lerakódott üledék károsíthatja a kazánt, aminek a javítása sokkal többe kerül, mint a fűtési rendszer átmosása ár.

A szezon megkezdése előtt javasolt évente egyszer áttisztítani a teljes rendszert, legyen szó gázzal, elektromos árammal vagy szilárd tüzelővel működő szisztémáról. A nyitott rendszerű központiknál a fűtővízbe kisebb mennyiségű levegő kerül, ami hozzájárul az iszaposodáshoz, ami korrózióhoz vezet. Ezért az ilyen kialakításoknál mindenképp megtérül a fűtési rendszer átmosása ár, hosszútávon sem lesz szükség a csövek, a radiátorok vagy a kazán alkatrészeinek cseréjére a szennyeződések következtében.

A fűtőtestek installálása szakember feladata, házilag nem ajánlott az elvégzése, még akkor sem, amennyiben az ingatlan tulajdonosa rendelkezik minimális ismeretekkel a fémmegmunkálás terén. Igen fontos a radiátor helyes bekötése, mert az esetleges hibák szezonálisan elő fognak bukkanni. Megeshet, hogy nem működik vagy csak részlegesen működik a hőleadó, esetleg csepeg a víz. A tervezettől eltérő radiátor helyes bekötése sem fog megfelelő végeredményhez vezetni, hiszen túl hűvös vagy túl meleg lesz a helyiségben, de az esztétikai szempont sem mellékes. Az enteriőrtől és a bútorok, nyílászárók elhelyezésétől is függ, hogy milyen a jó és hangulatos fűtőtest.

A radiátor helyes bekötése az illeszkedésnél kezdődik, ugyanis a furatok nem mindegy, hogy hol kerülnek elhelyezésre. Itt az esztétikum mellett, képbe jön a biztonsági tényező is, hiszen a rosszul rögzített elem a későbbiekben elmozdulhat és ebből járulékos gondok fakadnak. Mindenképp az előírásoknak megfelelően kell ezt a feladatot elvégezni. Ügyelni kell továbbá arra is, hogy ne cserélődjenek fel a táp- és a visszatérő csatlakozások, mivel ez azt vonja maga után, hogy nem melegedik fel eléggé a hőcserélő. A radiátor helyes bekötése nedves helyiségekben, a magas páratartalom és a fröccsenő víz miatt, különösen kiemelt fontossággal bír.

seditor