A japán whisky minősége megkérdőjelezhetetlen

japán whisky

Az ország nemcsak a sushi, a szakura és a szamurájok hazája, hiszen az elmúlt évtizedek során az italgyártásban is komoly hírnévre tett szert. A japán whisky egyedi karakterrel, finom ízvilággal, illetve kifinomultsággal rendelkezik, így nem véletlen, hogy a népszerűsége folyamatosan nő.

A története a 20. század elején kezdődött, amikor Masataka Taketsuru Skóciából hazatért a nedű lepárlásának tudásával a birtokában. Az előállításának a folyamata tehát nem meglepő, hogy hasonlít a skót változatokhoz.

Az országban különleges éghajlati viszonyok uralkodnak, ami befolyásolja az érlelési folyamatot és az ital aromáját. A japán whisky készítése során sok lepárlóüzem használ tiszta hegyi forrásvizet, ami különleges ízjegyeket eredményez.

A gyártók óriási hangsúlyt fektetnek a mesteri kivitelezésre, a részletekre és a minőségre. A nedű tisztán vagy jéggel is fogyasztható. A helyiek különösen nagyra értékelik az ételek és az italok harmonikus egyensúlyát, ebből kifolyólag a japán whisky egyértelműen a terítékek elengedhetetlen része.

seditor