A megfelelően hőszigetelt ablakok előnyei

VEKA

A takarékoskodásnak nagyon sok formája létezik, de ami minden esetben biztos, hogy előbb be kell fektetni a megfelelő eredmény elérése érdekében. Egy lakás fűtése vagy éppen hűtése igen komoly költségeket vonhat maga után, de amennyiben erre időben felkészül, akkor gondoskodhat róla, hogy minimális energiaigényből kihozhassa a maximumot. A VEKA szerint egy megfelelően hőszigetelt műanyag ablakkal jelentősen lehet csökkenteni a fűtési költségeken. Sokan nem is tudják, hogy ez mennyire fontos tényező.

A nyílászárók a leggyengébb pontok, amennyiben a falak jól vannak szigetelve. Bár magán az üvegfelületen keresztül is jelentős hőcsere zajlik le, a szélek mentén a záródási pontokon tud a legkönnyebben megszökni a meleg. A speciális légkamrás üveg révén nagyon lecsökkent annak az esélye, hogy ezen a részen történjen veszteség. A jól záródó rendszerek pedig gondoskodnak a többi gyengepont kiküszöböléséről.

A prémium műanyag felépítésnek hála, a karbantartással sem kell foglalkozni, hiszen arra jóformán nincs szükség. amennyiben éppen nyílászáró csere előtt áll vagy az új otthona felépítésénél választja ezen megoldásokat, akkor igen egyszerű módon kiszámolható, hogy milyen gyorsan térül meg ezek használata már az első évet követően. Ha van viszonyítási alapja, akkor elég lesz csak néhány hét, hogy érezze a különbséget. A régi ablakok esetén szinte természetes, hogy a csendes estéken hallani lehet, ahogy a hideg szó szerint süvít befelé az apróbb réseken. Ez a műanyag nyílászárók esetében teljesen kizárt.

A kiváló szigetelésnek hála, a kellemetlen zajhatások is jelentősen lecsökkennek. Tény, hogy a fokozott páraképződés ilyen helyzetekben problémát okozhat, főleg, ha vannak a lakásban szobanövények, netán akvárium, amelyek fokozzák a nedvesség utánpótlását. Ilyen helyzetekben a rendszeres szellőztetés vagy páramentesítő használata indokolt a nedves foltok, penésztelepek megjelenésének elkerülése érdekében. A VEKA nyílászáró profilok hihetetlenül sokszínű és formájú választékban érhetőek el, így teljesen az elképzelései mentén alakíthatóak.

admin