A micro USB kábel nem megy sehová

micro USB kábel

Amikor új töltőt kell vásároljunk, gyakran futunk bele abba a kérdésbe, hogy milyen bemeneti csatlakozója van. Általában három fajtáját különböztetjük meg: micro USB kábel, Type-C és Lightning. Az első lehetőséggel pár évvel ezelőtt az összes készüléken találkoztunk, így szinte mindenki ismeri.

Gyakran bosszantotta fel a tulajdonosakat azzal, hogy csak egyféleképpen lehet a telefonhoz csatlakoztatni és amikor véletlenül fordítva próbálkoztak vele, gyakran megkarcolódott a készülék és még el is romolhatott. Ezt a kábelt váltotta fel az egységes Type-C, ami a lekerekített formának köszönhetően sokkal könnyebben megtalálja a csatlakozási pontot.

Azonban nem szabad megfeledkezni a régi töltőkről sem. Lehet, hogy a telefonok már újítottak, azonban a többi elektronikai készülék nem. Amennyiben Bluetooth fülhallgatót, hordozható akkumulátort vagy mini hangszórót veszünk, rá kell jönnünk, hogy mindegyik a micro USB kábelt használja. Ráadásul a gyáriak nagyon rövidek, így jó, ha tartunk belőle otthon egyet.

admin