A monokristályos napelem típusok előnyei

napelem típusok

Úgy gondolja, hogy eljött a nyilvános hálózattól való függetlenség ideje? Az ismétlődő áramszünetek gyakran megzavarják a mindennapjait? Sok lakóépület a villamos energiára támaszkodik a fűtés terén, így ez a probléma még inkább sürgeti őket abban, hogy áttérjenek a napelem típusok valamelyikének használatára.

Lássuk, milyen lehetőségek közül választhatnak! A monokristályos modulok tiszta szilíciumból készülnek. Esetükben a szilícium monokristályok a monokristályos panelek fotovoltaikus átalakítói.

A napelem típusok ezen fajtájának a legmagasabb a produktivitása, ami akár a 23%-ot is elérheti. Kiválóan alkalmasak az erőművek telepítésére, amennyiben a megrendelő helyhiánnyal küzd, mivel a megépítésükkel helyet takaríthatnak meg.

Igaz, a monokristályos panel drágább, mint a polikristályos, a bonyolultabb gyártási technológia miatt. A monokristályos szilícium napelem típusok előnyei a nagy hatékonyság, a kompakt jellef és a tartósság. Ezért, ha nagymennyiségű energiát szeretne előállítani, akkor ez a lehetőség optimális lesz.

admin