A műgyantapadló előnyeiről röviden

Műgyantapadló

Vajon melyik burkolat számít ideálisnak a nagy teherbírású padlózatok elkészítéséhez? Erre valószínűleg sokan rávágják, hogy ez nem más, mint a beton. Ameddig nem létezett jobb megoldás, addig a beton is kétségkívül megfelelő volt.

Viszont a műgyantapadló számos előnnyel rendelkezik az ipari betonpadlózattal szemben. Elsősorban sokkal jobb a fagyállósága, mert gyakorlatilag nem beszélhetünk nedvesség felvételről a műgyantapadló esetében.

Ez egy speciális, több rétegből álló burkolat, ami hézagmentes védelmet biztosít. Ennek köszönhetően sokkal könnyebbé válik az ezzel az anyaggal bevont felület tisztántartása.

Általában két komponensből tevődik össze, ami a későbbiekben felújítható, de az átszínezése sem jelent akadályt. A műgyantapadló elérhető csúszásmentes, saválló, illetve antisztatikus kivitelben is. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően, megfelel szinte minden ipari környezetben. A betonpadló hátránya továbbá a porózus, lyukacsos szerkezete. Sokkal nehezebb a tisztításuk, illetve számos helyzetben gondot okozhat a por jelenléte, ami szintén a betonpadló számlájára írható.

admin