A nyugdíjbiztosítás jelentése: mit érdemes róla tudni?

nyugdíjbiztosítás

Amikor egy fiatal kikerül az iskolából és elkezdi a nagybetűs életet, akkor még nem gondol arra, hogy mi lesz vele sok évtized múlva, a nyugdíjas éveiben. Első lépésben egy jól fizető munkahely megtalálása a cél, ami közel sem annyira egyszerű, mint azt sokan gondolják. Amíg régen megszokott volt, hogy valakinek élete során 1, legfeljebb 2, de csak nagyon ritka esetben fordult elő, hogy ennél több munkahelye volt, addig manapság már évente többször váltanak és mindezt természetes módon teszik.

Így nem egyszerű jövőt alapozni, de a gazdasági dinamizmusok révén, sajnos megesik, hogy a munkahelyek megszűnnek, tehát muszáj valamerre lépni. A fiatal felnőttek, a munkahely keresése mellett, a családalapításra is törekednek, ami felemészti az összes bevételüket. A gyereknevelés sem olcsó mulatság, főleg, ha hitel is van házvásárlás miatt. Mindezek ellenére muszáj előre gondolkodni, mert az évtizedek egyszerűen elrepülnek, miközben a gyermekek otthontól kirepülnek. A nyugdíjbiztosítás olyan előtakarékossági opció, amivel megéri okosan bánni.

Voltaképpen egy életbiztosítási szerződéstípusról van szó. Ennek célja, hogy a befizetett összeg biztonságban legyen és gyarapodjon egészen a nyugdíjas időszak elérkeztéig, vagy amíg egy bizonyos rokkantsági fok bekövetkezik. A jelenleg egyre népszerűbb megtakarításos életbiztosítás valóban sajátos konstrukciót képez a maga nemében. Tartalmaz kockázati biztosítást, ami halálesetkor lép életbe, de választható hozzá több kiegészítő opció is.

Az álamtól bár független, de mivel öngondoskodási célú, ezért támogatott a személyi jövedelemadó bizonyos részének visszaigénylésével és ebbe való befektetésével. Sok pénzintézmény kínál többféle portfóliót, kötvénycsomagot, azért a döntés nem annyira egyszerű. Jobb szakemberrel konzultálni a nyugdíjbiztosítás megkötése előtt, mert csak így garantálható az igényeket leginkább lefedő opció összeállítása. A grantis.hu weboldalon bárki elmélyedhet a témában és nekiláthat a jövő megalapozásának, amiért rettentő hálás lesz magának a későbbiekben.

seditor