A sport fékbetét előnyei

Sport fékbetét
Sport fékbetét

Megnövelt teljesítménnyel rendelkező betéteket is tudunk vásárolni a fékhez. A műszaki jellemzőinek köszönhetően, hosszú élettartam jellemzi ezeket a termékeket. A súrlódási együtthatója kevesebb, de ez éppen a sáros, poros útszakaszokon jelent nagyobb előnyt.

A betét anyagösszetétele sokkal kímélőbb, így védi a tárcsa szerkezeti felépítését is. A fékbetét barázda csúcsai le vannak csiszolva, így kíméletes és egyenletes szabályozási lehetőséget tud biztosítani. A korrózióval szemben ellenállóbb, hiszen elektrosztatikus porszórással felvitt színes műanyagréteg védi a felületét. A hordozható lemez a betét anyagához van rögzítve. A sport fékbetét ezzel szemben kedvezőbb teljesítményű adatokkal rendelkezik.

A kerámia fékbetét nagyon is féktárcsa kímélő tulajdonsággal rendelkezik. 13 méterrel rövidebben meg tudja állítani a személyautót. Súrlódási együtthatója és effektív hőmérséklete is kivételes értékekkel rendelkezik. A sport fékbetét felülete kemény, így a bejáratása több ezer km is lehet.

admin