Abszint karakteres fűszerekkel

abszint

A legtöbb házigazda szereti valamilyen ütős röviditallal kínálni a vendégeit, aztán mosolyogva nyugtázza, hogy egyik-másik meghívott spicces állapotban távozik tőle. Semmilyen más itallal nem téveszthető össze az abszint markáns íz-világa, ráadásul igen magas alkoholtartalommal rendelkezik.

Ez egy égetett szesz, aminek készítéséhez felhasználnak különböző karakteres fűszereket, a fehér ürömfű leveleit, a római édesköményt, az ánizs termését, hogy csak néhányat említsünk. Talán az ánizs a leginkább meghatározó az abszint ízében, majd ezt követi a többi hozzáadott gyógynövény, valamint fűszerek aromája.

Az itóka mentes a keserű mellékíztől, illetve hozzáadott cukrot sem tartalmaz. A diszkontital.hu webáruház kínálatában olyan abszint típusok találhatóak, amilyeneket nagy valószínűséggel még sohasem próbált. Ha valamilyen újdonságra vágyik, esetleg a meghívottait akarja elkápráztatni, akkor válassza ezt az italt, amivel bizonyosan nagy meglepetést fog okozni! Ugyanakkor senki nem fog teljesen józanon távozni.

admin