Arctisztítás lépésről lépésre!

otthoni arctisztítás

Az ember hajlamos olykor elhanyagolni saját magát, ami nagyon gyorsan észrevehető, főként a bőrünkön. Ez a hámréteg majdnem az egész testet befedi egészen, így egy hatalmas érző, lélegző felület, amin könnyen megjelennek a különféle betegségek tünetei. A legjobban kitett védőréteg, amit a napsugárzás, szél, a napi rutin egyaránt próbára tesz. A kor előrehaladásával pedig egyre jobban látszani fognak a negatív jelek, általában szarkalábak, ráncok formájában. Érdemes tehát időben nekikezdeni a megelőzésnek és a kiváló védelem kiépítésének. A megfelelő otthoni arctisztítás mindig az arcodon lévő szennyeződések eltávolításával kezdődik (forrás: szepsegcenter.hu).

Célszerű megtisztítani nagy alapossággal a bőrfelszínt, mielőtt arra bármilyen krémet felvinnél, legyen szó hidratálásról vagy táplálásról, esetleg feltöltésről. Egy hosszú napot követően jól lehet, hogy már a hátad közepére sem kívánod az esti rutint, ami elég macerásnak tűnhet, viszont, ha fáradtan bedőlsz az ágyba és kicsit sem törődsz a bőröddel, akkor annak gyorsan meglesz a negatív eredménye.

Hogyan kezdj neki a folyamatnak? Az első lépés a rád ragadt izzadság, smink, por alapos letisztítása. Erre nagyon jó lemosó szettek kaphatóak, amelyek víz- és olajkedvelő komponenseket egyaránt felvonultat. Erre azért van szükség, mert némelyik szennyeződés a megszokottnál jobban ragaszkodik a helyéhez és csak célirányosan lehet azt eltávolítani. Amit nem visz le a vizes lemosó, azt az olajos könnyedén leoldja. Tudni kell, hogy ilyenkor a fagyú réteg egy része is távozik, ami tartalmaz fontos aminosavakat, lipideket.

Ezeket érdemes pótolni, az egyensúly megléte érdekében. A lemosást követően, egy micellás tonikos öblítés adja meg a tökéletes alapot, mire már következhet a célzott ápolás szérumok, lotionok, eszenciák felhasználásával. Ha mindez megvan, már csak egy kiváló arckrémre lesz szükséged, ami a szövetek táplálásért felel. Amennyiben azt szeretnéd, hogy az arcbőröd sokáig fiatal maradjon, akkor ez a rutin jó, ha beépül a mindennapjaidba és hamarosan látni, érezni fogod a fantasztikus eredményt.

admin