Autópálya a dzsungel fölött

Rodovia dos Imigrantes
Rodovia dos Imigrantes

Számos érdekes hely van a világban, amelyeket a természet alkotott, de olyan is bőven akad, amelyik az emberek keze munkáját dicsérik. Hogyha valaki azt mondaná, van 59 kilométer a tengerig és oda autópálya vezet, akkor sokan azt gondolnák, hogy egy unalmas útszakaszra kell számítsanak. Pedig a Sao Paulo és a tengerpart közötti autópálya szakasz egyáltalán nem unalmas.

Ezt az autópályát a bevándorlók autópályájának nevezik, vagyis: “Rodovia dos Imigrantes”-nek. Ezt a nevet azért kapta, hogy így emlékezzenek meg a bevándorlók hozzájárulásáról a brazil kulturális, gazdasági fejlődéséhez. Ezt az autópályát, amit a brazil autópálya mérnökök vakmerő hőstettének is tartanak, 1974-ben építették és azóta bővítették is. Hogy miért is annyira különleges ez a pálya? Azért, mert jó része a trópusi esőerdő fölött helyezkedik el. A rendkívüli építményen végighaladó utasok 44 viadukton, 7 hídon és 11 alagúton kell áthaladjanak. Ez az autópálya Brazília egyik legforgalmasabb autópályájának mondható, különösen hétvégén, amikor is több mint egy millió gépkocsi halad át az 58,5 kilométeres szakaszon, ami tehát a nagyváros és a tengerpart között fekszik.

Mi emberek napról-napra újabbnál újabb dolgokat hozunk létre azzal az üzenettel, hogy ezáltal magunkon, társainkon segítünk. Az autópálya építők, tervezők, megálmodott céljáról nem sokat tudunk, de az eredmény magáért beszél és a nagy gépkocsiforgalom azt bizonyítja, hogy szükség volt a megépítésére. Hogyha erre jár valaki, akkor semmiképpen nem szabad kihagyni ezt az érdekes helyet.

admin