Avokádó olaj – a szívbarát étolaj

avokádó olaj

Néhány évvel ezelőtt az olívaolaj volt az egészséges étrend sztárja. Mostanában azonban az avokádó olaj is reflektorfénybe került és egyre nagyobb teret nyer. Valójában sokaknak ez az egyik kedvenc egészséges étolaj alternatíva.

Bár az avokádó olaj nem tartja meg az egész avokádóban található összes tápanyagot, de a lehető legtöbbet tartalmazza ebből. Ezeknek a tápanyagoknak köszönheti az összes egészségügyi előnyét. A modern szívbarát gasztronómia szerint, az avokádó olaj az egyik legsokoldalúbban felhasználható étolaj. Használhatjuk úgy, mint bármelyik másikat, de lehetünk kreatívabbak és salátákra, sült zöldségekre csepegtethetjük, egészséges zsiradékként hozzáadhatjuk a turmixokhoz, készíthetünk belőle házi majonézt, a húspácokhoz is illik vagy süthetünk vele.

Az avokádó olaj tehát az egyik legsokoldalúbban felhasználható és legegészségesebb étolaj, köszönhetően a semleges, kellemes ízének. Amellett, hogy egészségesen tartja a szívet és az agyat, számos más egészségügyi előnye mellett, a szépségápolási rutinunkat is javíthatja.

seditor