Az ABS 1.75 mm használatának előnyei

abs 1.75 mm

Az interneten keresgélve, különböző átmérőjű 3D nyomtató szálakra bukkanhatunk. Sokan nem tudják, hogy mekkora különbség van közöttük és egyesek miért részesítik előnyben az egyiket a másikkal szemben. Sok esetben az ABS 1.75 mm és 3 mm fajtái közötti különbség minimális, de az előbbi használatának határozottan megvannak a maga előnyei.

Ez ugyanis jóval népszerűbb, így a felhasználók szélesebb körű hozzáférést kapnak az ilyen átmérőjű filament típusokhoz. A 3 mm változat viszont tartósabb és kevésbé valószínű, hogy elakad. Néhányan ma is elkövetik azt a hibát, hogy az ABS 1.75 mm típusa helyett 3 mm szálakat vásárolnak. Még nagyobb a gond, ha nagytételben vásároltak, mert ezek általában az olcsóbb filamentek.

Ha valakinek nincs konkrét oka arra, hogy miért szeretne 3 mm szálat használni, akkor kerülje el a váltást! Összefoglalva, ha sebességet vagy jól kivehető részleteket keresünk, akkor az ABS 1.75 mm lesz számunkra a megfelelő megoldás. Viszont, ha nagy vonalszélességre van szükségünk, a 3 mm fonalat kell választanunk.

seditor