Az alapozó szivacs használata

szivacs

Vannak olyan anyagok, amelyeket rengeteg mindenre fel lehet használni. Például a szivacs különböző méretben és vastagságban is megvehető, ami azt jelenti, hogy számtalan helyzetben alkalmazható. Nyugodtan lehet használni székek, padok, ágyak, hintaágyak, heverők esetében, még kényelmesebbé téve ezeket az eszközöket.

A hölgyek biztosan tudják, hogy a szivacs egy igen népszerű anyag lett a smink világában is. Az alapozó szivacsok manapság hihetetlen nagy keresettségnek örvendenek. Rengeteg nő alkalmazza ezeket minden egyes nap. Persze sokan csak most kezdenek megismerkedni ezzel a roppant praktikus eszközzel.

Miért is érdemes ennek esélyt adni? Nem titok, hogy az alapozó szivacs segítségével még egyenletesebb és tökéletesebb lesz az alapozás. Azzal azonban sokan nincsenek tisztában, hogy a kelléket mindig tanácsos nedvesen alkalmazni. Az előkészítése egy rendkívül könnyű feladat. A szivacsot víz alá kell tartani, amíg az jól megszívja magát vízzel.

Ezt követően alaposan ki kell csavarni. Egészen addig kell ismételni ezt, amíg nagyjából háromszor nagyobb méretűre duzzad. Ha ez kész van, akkor érdemes egy törölközővel kiitatni belőle a maradék, felesleges fizet. Fontos, hogy csak nedves legyen a kellék. Nem szabad csepegjen belőle a víz. Ellenkező esetben nem lesz szép az alapozás, korrektorozás.

Kékfestő terítő a hagyományos mintákért

Akik szeretik a tradicionális mintázatot, hamar megtalálhatják azt a lakástextíliát, ami valóban ideális. A kékfestő terítő a népies minták kedvelőinek a tökéletes anyagot jelenti. Manapság ez már nem csupán kék színben vehető meg. A Piramis szakáruház például széles színválasztékkal áll rendelkezésre.

A kékfestő terítő matéria alkalmas ruházat és lakástextil előállítására is. A segítségével egyszerűen varrható egy mutatós dekorációs függöny, szoknya, kendő vagy épp blúz is. A megvarrás előtt a kékfestő anyagot érdemes beavatni. Maximum 40 C° vízben nyomkodva kell kimosni azt. Ha ezzel kész van az ember, akkor tanácsos ecetes, hideg vízben kiöblíteni.

admin