Az automata öntöző előnyeiről beszélni kell!

Az önműködő locsolórendszer számtalan előnnyel bír, viszont, ha nem tudjuk eldönteni, hogy miért váltsunk kézi locsolásról erre, akkor most érdemes figyelni! Az újonnan kiépített automata öntöző időt spórol a kert tulajdonosának, hiszen nem kell a locsolócsövet több órán át fognia és felügyelnie a locsolás menetét. Így több idő marad a családra vagy egyéb tevékenységre. Az öntözőrendszer energiát takarít, mert nem kell fizikai erőnlét ahhoz, hogy locsolja a növényeket. A programozható berendezés leveszi a válláról a munka terhét.

Csökkenti a vízszámlát az automata öntöző

A modern locsolórendszer nem pocsékolja a vizet és a növény igényeinek megfelelően állítható be. Ezáltal elkerülhető a kert túllocsolása, arról nem is beszélve, hogy már az első havi vízszámlán látszani fog a megtakarítás mértéke. Az ilyen típusú automata öntöző igazi befektetésnek tekinthető, aminek kiépítési költségei megtérülnek idővel. Könnyedén rácsatlakoztatható a már meglévő víztárolóra, de tóra, patakra egyaránt ráköthető.

Népszerű az online öntözőrendszer kalkulátor

Az interneten egyszerűen hozzáférhető több olyan kalkulátor, ami segít abban, hogy pontos képet kapjunk egy öntözőrendszer kiépítéséről és annak kiadásairól. Az öntözőrendszer kalkulátor kitöltése egyszerű kérdőívvel történik. Itt meg kell adni első lépésként a kert alapterületének nagyságát. Ha ez megvan, akkor meg kell említeni, hogy milyen vízlelő hellyel rendelkezik és ahhoz milyen vízhozam társul. Az öntözőrendszer kalkulátor részletesen kitér a kút paramétereire vagy a szivattyú márkájára, típusára. Ezáltal pontosabban tud számolni és képes meghatározni, hogy az új locsoló milyen feltételek mellett hozható működésbe. A kérdőív következő részében egy tervrajzot kell feltölteni vagy valós képeket a már meglévő kertről. Így lesz az árajánlat minél pontosabb, amikor a szakember valós képet kap a helyzetről. Az öntözőrendszer kalkulátor utolsó lépéseként már csak a személyes adatokat kéri, ahová szinte azonnal megérkezik az árajánlat.

admin