Az infra panel működési elve

infra panel
infra panel
Infra panel

Az infrapanel sikere mindenképp a speciális működési elvnek köszönhető. Az infra panel működése leginkább a Nap sugárzásához hasonlítható, ugyanis a szerkezet által sugárzott hő hasonló elven funkcionál, mint ahogy a napsugarak felmelegítik a tárgyakat és az embereket.

Az infra panel által kibocsátott infravörös sugarakat a szem nem érzékeli közvetlen módon. A berendezés működése közben a molekulák és atomok rezgésének következtében elektromágneses energia termelődik, amitől a tárgyak felmelegszenek. Ez egy igazán korszerű, sok jótékony hatással járó fűtési megoldás, amivel hazánkban is egyre többen élnek.

Annak érdekében, hogy az infra panel a lehető leghatékonyabb legyen, megfelelő módon kell azt elhelyezni. Az infra panel akkor garantálja a legjobb eredményt, ha a mennyezetre kerül, hiszen innen tud a leghatékonyabban funkcionálni.

Az infrapanel működését a mennyezeti elhelyezése segíti, valamint így nem foglal helyet sem, és természetesen hatékonyan, egyenletesen tudja bemelegíteni a teret. A szerkezet a bekapcsolást követően félgömb alakban sugároz, köszönhetően a kialakításnak és a kerámia kristályszemcsékkel szórt felületnek. Ennek köszönhetően az eszköz a teret igazán egyenletesen tudja felmelegíteni.

Infrafűtés termosztát a profi szabályozásért

Azért, hogy az infrafűtés a lehető leghatékonyabb legyen, fontos a megfelelő beállítás és szabályozás. Sokan el sem tudják képzelni ezt az infrafűtés termosztát nélkül, hiszen mégiscsak ez az eszköz, amivel a fűtés igazán precíz és nem mellesleg komfortos lehet. Milyen eszközről van szó?

Nos, az infrafűtés termosztát egy olyan hőfok-szabályzó tartozék, aminek a legfontosabb feladata az, hogy a lakásban, házban, az ember otthonában megtartsa a megadott hőmérsékletet. Az infrafűtés termosztát ki-, illetve bekapcsolja a hűtő- és fűtőberendezéseket, ha a hőmérséklet a kívánt érték fölé emelkedik, vagy az alá csökken.

Számtalan korszerű infrafűtés termosztát megvehető például a G-OLD internetes shopban, ahol a kedvező áraknak és a bő termék felhozatalnak is örülni lehet.

admin