Az olcsó öntözőrendszer legyen víztakarékos!

olcsó öntözőrendszer

Sokak vágya egy reális árú locsolórendszer, azonban nem szabad beérni ennyivel. Az olcsó öntözőrendszer igazából akkor nem kerül sokba, ha később, a működése közben is gazdaságosan dolgozik, tehát nem fogyaszt sok vizet és áramot. Mostanság egyre fontosabb a víztakarékosság. Magyarország időjárása az elmúlt 50 évben egyre szélsőségesebbé vált.

Megfigyelhető, ahogy egyre szárazabbak a nyarak és az aszály sok gondot okoz. Az évi átlag csapadék egyre kevesebbé válik, míg a napsütötte órák száma növekszik. Az olcsó öntözőrendszer tehát a vízzel nagyon takarékosan kell bánjon. Egyesek biztosan megfigyelték már, hogy a vízgyűjtőkben és kutakban egyre nagyobb méreteket önt az apadás, sőt, egyes helyeken már a kiszáradás veszélye fenyeget.

Egyáltalán nem meglepő, hogy egyeseknek csakis a víztakarékos, olcsó öntözőrendszer jöhet szóba. A berendezés a vízre egy értékes energiaforrásként „tekint”, így szó sem lehet pazarolásról. Az is fontos pozitívum, hogy az olcsó öntözőrendszer beszerelése és üzembe helyezése sem kerül sokba. Nyilván érdemes egy profi szakemberre bízni a munkát, aki pontosan tudja, hogy mitől fog az egész tökéletesen funkcionálni, éveken keresztül.

Öntözőrendszer Nyíregyháza: a locsolási mennyiség

A kertmesterek a tapasztalatukra alapozva dolgoznak, így tisztában vannak vele, hogy egy víztakarékos rendszer mitől fog kiválóan teljesíteni. Egy ilyen jellegű öntözőrendszer Nyíregyháza városában remek választás ott, ahol a vízzel a lehető leggazdaságosabban szeretne bánni a tulajdonos. De pontosan mi határozza meg a kert öntözővíz szükségességét és a víztakarékos öntözőrendszer kialakítását?

Amikor az öntözőrendszer Nyíregyháza településén megépítésre kerül, nagyon fontos a talaj szerkezete. Öt alapvető talajtípus létezik: agyag-, vályog-, mész-, homok-, és tőzegtalaj. A különböző vízmegtartó képességük határozza meg a kert öntözővíz szükségességét. Az öntözőrendszer Nyíregyháza telepítésekor a növényzetre is oda kell figyelni. Nem meglepő módon minden növénynek más és más vízigénye van. A kert növényzetének összetétele ez által meghatározza az öntözővíz szükséges mennyiségét.

seditor