BCAA, az elágazó láncú aminosav

BCAA aminosav

Az aminosavakra nagy szükség van az emberi szervezetben, hiszen a segítségükkel történik az izom- és sejtépítés. Ezenkívül, az inzulin termelődésére is hatást gyakorolnak. A BCAA a glutamin előállításánál is rengeteget segít. A zsírégető funkciójának hála a fogyást is eredményesebbé teszi. Az immunrendszer védelme is kiemelkedő szereppel bír.

Sokan számolnak be arról, hogy éhségcsökkentő hatása van. A BCAA szájon át történő szedése különösen edzések után ajánlott, hiszen így a test nem használja el a maradék energiáját az aminosavak létrehozására.

Vizsgahelyzetek környékén is érdemes elgondolkodni a fogyasztásán, mert így több erő marad a gondolkodásra. A tapasztalatok szerint, a BCAA hamar feloldódik a vérben, és képes nagymértékben táplálni a szervezetet. A sportolók sokszor dicsérik a pozitívumainak hála.

A küzdősportok esetén különösen fontos a szedése, hiszen a mentális és a fizikai erőnlétre is jó hatással bír. K kell tapasztalni, hogy kinek, mekkora mennyiség kell belőle. Az érték változó lehet a terhelés milyenségétől függően.

admin