Cirkulációs szivattyú többféle rendszerhez

cirkulációs szivattyú

A keringető szivattyú feladata a meleg víz mozgatása a fűtési rendszerben. A víz a kazánból csöveken keresztül jut el a különböző készülékekbe, például radiátorokba és törölközőtartókba kerülnek. Ezután a víz visszafolyik a kazánba, így biztosítva, hogy folyamatosan áramoljon az egész épületben.

A cirkulációs szivattyú, amit a központi fűtés használ, általában a kazán közelében, annak belsejében vagy a szellőző szekrényben, a melegvíz-tároló közelében helyezkedik el. A cirkulációs szivattyúk különböző formájúak és méretűek. Ezen berendezések esetében a bemenet és a kimenet egy vonalban van. Ezek a rendszerek lakóingatlanok és irodák központi fűtési megoldásaiban is gyakran megtalálhatóak.

Feladatuk a nyomás növelése a fűtött vízkör körül, ezáltal biztosítva, hogy a csap megnyitásakor szinte azonnal meleg víz jöjjön létre. Ellenkező esetben, ilyen cirkulációs szivattyú nélkül meg kell várni, amíg a meleg víz átfolyik az egész rendszeren. Az ilyen berendezéseket hidraulikus fűtési rendszerekben is használják.

seditor