Egyre megfizethetőbb a napelempanel

napelempanel

A napelempanel a szolár rendszer szíve. Teljesítménye, hatékonysága, mérete és technológiája szerint szokás megkülönböztetni. Ezek a különbségek befolyásolják a különböző alkalmazásokhoz és környezetekhez való alkalmasságát, valamint a hosszú távú teljesítményt és a tartósságot. A napelempanel fontos tényezője még a névleges teljesítmény, a hatásfok és a cella technológia.

A választáskor döntő fontosságú, hogy figyelembe vegyék a projekt speciális igényeit, az optimális eredmény eléréséhez. Kínálatunkban csúcsmárkák vannak, monokristályos napelempanel formájában.

A napelemes rendszer moduljainak kiválasztásakor figyelembe kell venni a rendelkezésre álló beépítési helyet, de a tetőn vagy az ingatlanon rendelkezésre álló hely mellett, meg kell határozni a saját teljesítmény követelményeket is. Fontos tudni, hogy mekkora a háztartás vagy a kereskedelmi célú ingatlan energiaigénye, ennek mekkora hányadát kell fedezni a szolár rendszerrel.

A napelempiacon tapasztalható nagy verseny miatt, a napelempanel egyre megfizethetőbbé vált. Ha segítségre van szüksége a megfelelő modulok kiválasztásában, hívjon minket vagy használja kapcsolatfelvételi űrlapunkat. Szívesen adunk tanácsot és támogatjuk a létesítményének megfelelő modulok kiválasztásában.

Monokristályos vagy polikristályos panel napelemhez

A panel napelemhez magas keresletnek örvend, a villamosenergia árak emelkedése miatt. Sok energiaszolgáltató már emelte az áram árát vagy emelést jelentett be 2024-re. Ha szeretné elkerülni a hálózattól való függőséget, nálunk megfizethető szolár modulokat talál, jól ismert gyártók nevével fémjelezve. A panel napelemhez megfelelő teljesítményt és magas hozamot biztosít. Manapság a leggyakrabban mono- és polikristályos modulokat telepítenek. A monokristályos modulok hozama magasabb, a hatásfokuk pedig kb. 20%, magasabb, mint a polikristályos változatoké. Ez utóbbiak ezért olcsóbbak.

A monokristályos panel napelemhez egykristályos szerkezetből áll. Gyakran fekete megjelenéséről lehet felismerni és általában a legmagasabb hatékonyságot kínálja. Ez lehetővé teszi, hogy több energiát állítson elő ugyanazon a területen, ami különösen előnyös, ha korlátozott a hely. A monokristályos modulokat a hosszú élettartam és az idő múlásával alacsony teljesítményveszteség is jellemzi.

A polikristályos panel napelemhez általában a monokristályos olcsóbb alternatívája. Több kristályszerkezetből áll, ami jellegzetes kékes, csillogó megjelenést kölcsönöz neki. Az alacsonyabb hatásfok ellenére, hatékony és jó energiahozamot kínál.

Melyek a legmegbízhatóbb napelem akkumulátorok?

Alapvetően a napelem akkumulátorok műszakilag úgy épülnek fel, mint a hagyományos változatok. Azonban különböző típusai vannak, ezek eltérnek az alkalmazási rugalmasság, a tárolási kapacitás vagy a kialakítás tekintetében. Tehát, mindig előre át kell gondolni, hogy milyen követelményeket támasztunk a villamosenergia tároló rendszerrel szemben.

A Lítium napelem akkumulátorok hosszú ideig és kis veszteséggel képesek tárolni az elektromosságot. Kompakt méretekkel rendelkeznek és különösen alacsony súlyúak, más típusú társaikhoz képest. Hosszú élettartamukkal is lenyűgöznek, sokoldalúak és erősebbek, mint a zselés variációk. A 90%-ig történő kisütés sem jelent problémát számukra és nem befolyásolja az élettartamukat. A Lítium napelem akkumulátorok nem igényelnek karbantartást és bármilyen pozícióban beszerelhetőek. Azonban eléggé bonyolult gyártási folyamat, ami drága nyersanyagokat használ, ezeket az egyik legdrágább megoldássá teszi.

Ha a legmodernebb technológiát szeretné elérni, akkor nincs mód a Lítium napelem akkumulátorok megkerülésére. Előzetesen tájékozódjon arról, hogy mit kell figyelembe vennie a választásnál! Webshopunkban különféle technológiákat, valamint professzionális tanácsokat kínálunk, hogy megalapozott döntést hozhasson.

Az otthoni napelemhez tároló is szükséges

A legtöbb napelemhez tároló kell, ez nem vitás. Tárolja Ön is az otthoni fotovoltaikus rendszer által termelt energiát egy nagyteljesítményű eszközben! Ha a napelemhez tároló kerül kiegészítésül, az energia rugalmasan áll a rendelkezésére, napszaktól és időjárási körülményektől függetlenül. A napelemes tároló az áramkimaradások idején is védelmet nyújthat, így a háztartásnak nagyobb önellátást biztosít. A felesleges napenergia továbbra is betáplálható a közcélú hálózatba. Vásárláskor a tárolókapacitáson, a kisülési mélységen, a rendszer hatékonyságán és élettartamán túl, ügyelni kell arra is, hogy a választott termék illeszkedjen a teljes rendszerhez.

Alapvetően elmondható, hogy minél több saját fogyasztást kell fedezni napenergiával, annál nagyobbnak kell lennie a kiválasztott tárolórendszernek. Az éves energiafogyasztás kezdeti irányadó a választandó eszköz méretét illetően. Ezen túlmenően, olyan egyéb tényezők is döntőek, mint a saját fogyasztási magatartás, az önellátás kívánt mértéke vagy az önfogyasztás kívánt aránya, valamint a modulok tájolása és a napelemes rendszer mérete. Amennyiben napelemhez tároló szükséges, mi segítünk a választásban!

seditor