Érdekes helyek Erdélyben

Szent Anna tó
Szent Anna tó

Azt hinnénk, hogy a csodálatos helyekért el kell utaznunk messze a világba. Pedig, hogyha jobban körülnézünk akkor észrevehetjük azt, hogy közvetlen környezetünkben is vannak szép helyek, amelyeket érdemes meglátogatni. Erdélyben is vannak érdekes helyek, amelyekből most hármat szeretnénk megemlíteni.

Erdély egyik különlegessége a Szent Anna tó, ami egy kialudt vulkán kráterében alakult, ki a tenger szintje fölött 950 méter magasságban. A tó Dél-Kelet Európa egyetlen krátertava, ami majdnem teljesen kör alakú és teljesen hegyek veszik körül. Ám nemcsak természeti látványosság, hanem teljes mértékben ki is lehet használni ezt a tavat, ugyanis nyaranta a hűsítő vizében a turisták fürdőznek, de csónakázókat is látni lehet rajta. Fürdőzés közben fontos figyelni a tó középpontjára, ugyanis itt a víz nagyon mély és hideg. A tó melletti domboldalon egy pici kápolna helyezkedik el, ami a Szent Anna-kápolna nevet viseli. Ezen a helyen évszázadok óta állnak kápolnák. A másik célpont a Madarasi Hargita, ahová szívesen látogatnak el nyáron a túrázni és télen a sízni vágyók. Az 1801 méter magas Madarasi Hargita, a Hargita legmagasabb pontja. Nyáron könnyen, télen nehézkesebben lehet feljutni a menedékházig és innen még egy órás gyalogtúra a csúcs.

A magashegyi túrák szerelmeseinek kedvenc célpontja a Fogarasi-havasok. A havasokat gleccsertavak ékesítik és novembertől júniusig hó fedi. Aki ide szándékozik ellátogatni ,az nem árt ha tapasztalattal és jó erőléttel rendelkezik. Ne feledjük tehát, hogy Erdélyben is vannak érdekes helyek, amelyeket érdemes meglátogatni!

admin