Ezekben az esetekben szükséges a fényszóró polírozás

Fényszóró polírozás

Sokaknak rejtély, hogy miért homályosodik az autók lámpája? Ennek több oka is lehet. A műanyag reflektorok gyári védőréteggel vannak bevonva, ami az ultraibolya sugárzás hatására fokozatosan romlik. Mikrorepedések jelennek meg a felületen, ami sárgává válik és elmosódik. Fényszóró polírozás révén az ilyen probléma könnyen kiküszöbölhető.

Vezetés közben mindaz, ami felfelé emelkedik a jármű előtt és a szembe fújó szél miatt, az autó “szemébe” kerül. Ugyanakkor a kavicsdarabkák és a por csiszoló anyagként viselkedik, ami nyomot hagy a műanyagon. Ebben az esetben is gyakran igénylik a fényszóró polírozás szolgáltatást. A különböző fényezéshez vagy tisztításhoz használt anyagok, ha a lámpa üvegével érintkeznek, károkat okozhatnak abban.

Még az autómosókban alkalmazott kémiai szerek is visszafordíthatatlan reakciókat indíthatnak el az üvegen, ha a koncentrációjuk túllépi a megengedett értéket. Végül, de nem utolsósorban, egyes gyári hibák is ahhoz vezethetnek, hogy előbb vagy utóbb elkerülhetetlenné válik a fényszóró polírozás.

Kiszámíthatatlan károkat okozhat a kavicsfelverődés

Az úton szó szerint bármi megtörténhet, kezdve a kisebb vagy súlyosabb balesetektől az üveget megütő kövekig. A kavicsfelverődés jelenleg a leggyakoribb problémák egyike. Mégis mit tegyünk abban az esetben, ha ez velünk is megtörténik? Erre a kérdésre keressük a választ a továbbiakban.

Hosszú ideig gondolkozhatnánk azon, hogy miként jelennek meg kövek az úton. A legtöbbjük a téli időszak után marad meg, amikor a fagyos utat kőtörmelékkel szórják le, hogy elkerüljék a kicsúszást és a kisodródást. A kavicsfelverődést kiválthatja, hogy sok sóder marad a felújítások után. A szél vagy az autók mozgása is az úttestre szállítja azokat.

A keletkezett kár jellegét az is befolyásolja, hogy mennyire kivehető a kavicsfelverődés helye az üvegen. A modern technológiák már valóban segítenek eltávolítani a sérüléseket a szélvédőről, így a felület majdnem teljesen tökéletes lesz. Ez azt jelenti, hogy az üveg javítás után visszakapja az ütés előtti megjelenését.

admin