Felülmúlhatatlan a díszcserjék szépsége

díszcserjék

A virágágyásba úgy érdemes összeválogatni a növényeket, hogy minden évszakban legyen közöttük, virágzó, díszítő példány. A kert alapját a díszcserjék képezik, mert ezek évszaktól függetlenül gyönyörűvé varázsolják a környezetüket.

Ezek ültethetőek különálló, esztétikus csoportokban, sövénynek vagy a kert hangsúlyos pontjain szoliternek. A megfelelő díszcserjék kiválasztása során figyelni kell a talajtípus igényükre, mert ha nem ideális talajba kerülnek, akkor nem tudnak szépen fejlődni, csak kínlódnak. A törpe szárnyas kecskerágónak például szép tűzvörös színű a lombozata, ami igazán mutatóssá csak ősszel válik. Napos és félárnyékos helyen szépen fejlődik, leginkább a semleges vagy enyhén lúgos talajt kedveli.

Lombhullató, de az apró piros, megnyúlt termései a levélzet elhullása után is díszítik a bokrot. Jó ötlet olyan helyre ültetni, ahol a házból is rálátunk. De itt még nem ér véget a díszcserjék sora, mert akik kedvelik a különlegességeket, azoknak optimális választás lehet a havasi eukaliptusz is.

seditor