Fogkőleszedés után mikor lehet enni?

Fogkőeltávolítás

Hiába próbálkozunk mindenféle házi praktikákkal a fogkő eltávolítása céljából, mert nem járunk sikerrel és még a fogaink is sérülhetnek. A fogkő egy elmeszesedett lepedékréteg, ami a fogak felszínén, az íny alatt és a fogak között letapad. Fogkőeltávolítás után főleg az első 3 órában kell figyelned arra, hogy mit eszel. Fogmosáskor, ha észrevesszük, hogy lerakódás jelent meg a fogakon, forduljunk fogorvoshoz, mert idővel fogszuvasodást és ínygyulladást okoz.

A fogkő a rossz szájszagot és a szájüreg gyulladását is okozhatja. Mindenképp érdemes szakemberhez fordulni, aki gyorsan és fájdalommentesen megoldja a problémát. Ma már ez egy rutin eljárás, amit ultrahangos kézi műszerrel végeznek. A fogakra szódabikarbónát, vizet és levegőt fújnak egy készülékkel, ami eltünteti a lepedéket, majd speciális pasztával simára polírozzák. Mindezt úgy, hogy a fogzománc nem sérül, az eredmény pedig gyönyörű, csillogó fogak. A polírozás után nehezebben tapad meg a fogkő a fogakon. A kezelések után szájhigiéniás tanácsadással is szolgálnak.

Ajánlott mindenkinek évente 1-2 alkalommal elvégeztetni, mert ezzel megelőzhetőek a költségesebb fogorvosi kezelések. A fogászati klinika a legkorszerűbb berendezésekkel van felszerelve és kiváló szakmai tudású orvosi csapattal rendelkezik. Különféle szolgáltatást nyújtanak felnőtteknek és gyermekeknek. A fogkőeltávolítás is idetartozik, amit szájhigiéniás szakember végez. A kezelés után legalább 3 órán át nem tanácsos dohányozni, kávét, teát inni, de a forró ételeket, italokat is kerülni kell.

Egyes pácienseknél jelentkezhet ínyfájdalom vagy kisebb vérzés, ami rövid időn belül megszűnik. A regenerálódási folyamat a helyes fogmosással felgyorsítható. Javasolják a fogselyem használatát, mert ezzel a fogak közé szorult ételmaradványok könnyebben eltávolíthatóak. A szájhigiéniai kezelés magába foglalja a fogtisztítást és a polírozást. Az árak és a referenciamunkák megtekinthetőek a weboldalon. Bejelentkezni lehet online vagy telefonon, minden hétköznap reggeltől estig állnak a betegek rendelkezésére.

seditor