Fontos, hogy kreatív legyen a gyerekjáték

Játék nagyobb gyerekeknek
Játék nagyobb gyerekeknek

A gyerekek imádnak játszani, azaz életük első éveit csak ezzel töltik. De egyáltalán nem mindegy, hogy a gyerekjáték, amivel játszanak, milyen. Ugyanis ma, mint oly sok mindenben, itt is a túlkínálat a jellemző.

Nagyon sok az olyan játék, amely nem engedi meg, hogy a gyerek kifejtse kreativitását, hanem mindent elvégez helyette. Ezeknek a játékoknak a nagy hátulütője, hogy lassan, de biztosan leszoktatják a gyerekeket arról, hogy valamit maguk is kitaláljanak, alkossanak.

Akit egy kicsit is foglalkoztat, hogy milyen játékokat vásárol, vagy ad ajándékba, az igenis odafigyel, hogy a gyerekjáték kreativitást fejlesztő legyen. Hiszen a gyermekek szívesen alkotnak, találnak ki történeteket, építenek, rombolnak, gyúrnak, festenek.

Csak hagyni kell őket. Sajnos semmilyen szervezet sem bírálja el, hogy mi az, ami forgalmazható és mi nem. Az egyedüli mérce az, hogy ne legyen lenyelhető, betartsák a korra vonatkozó előírásokat, és ne legyen káros anyag bennük. De a gyerekjátéknak ettől sokkal lényegesebb célokat is meg kell valósítani: a gyerek logikáját és ügyességét fejleszteni. 

admin