Gyógytorna gerincfájdalomra: hány alkalom után szokott segíteni?

gerinctornás kezelések

A helyváltoztatás a mindennapi élet szerves része. Ha az ember menni akar valahová, akkor talpra áll és elindul a kitűzött cél felé. Jó esetben ez tényleg ennyire egyszerű. Vannak azonban olyan esetek, amikor fellépnek bizonyos hátráltató tényezők. A lábak mellett, a gerinc szintén fontos szerepet játszik az aktív mozgásban. A csigolyák között esetlegesen fellépő bántalom komolyan kihat a sétálásra és más mozgásformákra. Néha a megerőltetés okozza a panaszokat, máskor éppen a túlkímélésből alakul ki a gond.

A gerinc mentén húzódó izmok gyengülése miatt a kimozdulás esélye fokozott. Az idegekkel sűrűn behálózott terület pedig gyorsan éreztetni fogja, amikor valami nem jól működik. A gyakori ülőmunka és a kevés testedzés következményeképpen elég lehet egyetlen hirtelen mozdulat és máris becsípődés, rándulás alakulhat ki. Még csak komoly súlyok cipelésére sincs feltétlenül szükség a csigolyák kimozdulásához, mert bőven elég, ha a szövetek elveszítik a tartófunkciójukat.

A fájdalomcsillapítók alkalmilag hatnak, de a problémát képtelenek kezelni. Nem érdemes megvárni, amíg műtétig fajul a helyzet, mert van alternatív, konzervatív megoldás! A Gyógytornászom weboldalon bővebben olvashatsz a gerinctornás kezelések menetéről. A célirányos és személyre szabott mozgásformák segítenek helyreállítani a kialakult állapotot és visszaadni az izmok funkcióját. A gerinctorna egy speciális gyógytorna. Voltaképpen egy általános megnevezésről van szó, hiszen többféle panasz létezik és ezek mind eltérő kezelési eljárást követelnek.

Csak alapos felmérést követően végezhető el a személyre szabott gyakorlatsorok kidolgozása. Ami viszont remek hír, hogy gyakran már az első alkalmakat követően érezhető a javulás. A teljes felépüléshez persze időre van szükség és rendszeres edzésekre, de a konkrét panasz megcélzásával nem a tünet, hanem a valódi ok kezelésére nyílik mód, ami teljes felépülést eredményez és egy utat a jól megszokott életvitel visszanyeréséhez. Legyen tehát a fájdalom rendszeres vagy visszatérő, a Gyógytornászom szakemberei örömmel állnak rendelkezésedre.

seditor