Hajóvezetői tanfolyam egy vitorlás fedélzetén

Rövid hajóvezetői tanfolyam
Rövid hajóvezetői tanfolyam

A vitorlázást sokan még most is a gazdagok sportjának tekintik, pedig ma már viszonylag barátságos áron ki lehet bérelni egy-egy kiváló vitorlás hajót. Sőt, ha egy baráti társaság közösen bérel járműt, akkor már tényleg potom összegekért hódolhatnak a szenvedélyüknek.

Azonban ehhez szükséges a hajóvezetői engedély is, ami a hajóvezetői tanfolyam elvégzésével szerezhető meg. Elég ha csak egy személy rendelkezik a csapatból megfelelő engedéllyel és kellő tapasztalattal, hogy biztonságosan el tudja navigálni a hajót a nyílt tengeren.

A hajóvezetői tanfolyam során a résztvevők megtanulják kezelni a hajó berendezéseit és gyakorolhatják a jármű irányítását. Elméleti és gyakorlati oktatásban egyaránt részesülnek, hiszen az egész képzés egy vitorlás fedélzetén zajlik.

Az ötnapos hajóvezetői tanfolyam végén a jelentkezők levizsgáznak, aminek során bebizonyíthatják, hogy megértették és alkalmazni is tudják a tanfolyamon hallottakat. Sikeres vizsga esetén pedig kiállítják az engedélyeket, amellyel már könnyedén megoldható a hajóbérlés.

admin