Hétvégén különösen jól jöhet ez a gluténmentes gofri recept

friss gofri

Ismeri azt a jó érzést, amikor szombat reggel megébred és tudja, hogy még nyugodtan pihenhet, ameddig csak jólesik? Mit szólna hozzá, ha mindez egy kellemes reggelivel is párosulna? Ki ne akarna egy friss gofri illatára ébredni? Ha szeretne kedveskedni a párjának vagy a családnak, akkor itt egy nagyon egyszerű gofri recept, ami ráadásul gluténmentes is, így bárki fogyaszthatja! Az elkészítéshez csak követnie kell az utasításokat lépésről-lépésre, így biztosan jól sikerül majd.

Először készítse elő a vajat, amit krémes állagúra kell keverni, hozzá pedig cukrot és vaníliát is adhat, hogy finomabb legyen az íze. Ha ezzel megvan, adja hozzá a tojást, utána pedig keverje addig a masszát, amíg világos, habos állagú lesz. A következő lépésben vegye elő a lisztet és a sót, majd adja hozzá az eddigiekhez. Ha a tejet is beleöntötte, akkor 10 percig kell pihenni hagyni a masszát, közben már be is melegítheti a gofrisütőt.

A megfelelő hőmérséklet elérése után, egyenletesen öntse bele a tésztát a formába, majd süsse arany barnára. Az elkészítési idő csupán 15-20 perc, így nem is kell sokkal korábban kelnie, hogy kellemes meglepetésben részesítse a családot reggel. A weboldalra kattintva egyéb recepteket is megismerhet és nyugodtan kipróbálhatja bármelyiket. Különösen nagy sikernek örvend a friss gofri mellett a málmás piskótatekercs is, de ha valami különlegesebbet keres, akkor a vegetáriánus ételek kategóriát is átfésülheti.

Mivel mindenkinek kevés szabadideje van, teljesen érthető, hogy egyszerű, de mégis gyors és ízletes ételek elkészítését szeretnék a napi rutinba iktatni. Ennek érdekében, bátran nézzen szét a lehetőségek között, keresgéljen kategória szerint és adja hozzá a saját stílusát mindegyik ételhez vagy desszerthez! A gofri esetében például az ízlése szerint feldobhatja a finomságot a kedvenc lekvárjával, csoki- vagy mogyorókrémmel és friss, erdei gyümölcsökkel is. Valentin napon, anyák napján, de akár az évfordulón is, tulajdonképpen bármikor meglepheti a párját egy finom, friss gofrival.

admin