Hogyan fejti ki hatását az izomlazító krém?

izomlazító krém

Az izmok fájdalmas merevsége mindennapos jelenség. Egyaránt kiválthatja a túlterhelés, vagy egy helytelen testtartás. Az izomlazító krémek enyhítik az izomfeszülés tüneteit. Ám nem mindegy, hogy az ember milyen készítményt választ. Egy jó minőségű krém komplex hatást fejt ki. Mindenekelőtt csökkentenie kell a fájdalmat.

Ez nem csak azért fontos, mert az izomfájdalom kellemetlen. Az ember gyakran úgy próbálja növelni a komfortérzetét, hogy egy abszolút természetellenes testtartást vesz fel. Ehelyett célszerű az izomlazító krém használata. A nem természetes testhelyzet ugyanis csak tovább fokozza az izmok feszülését.

Egy jó minőségű krém azonban hűti és nyugtatja azokat. Ebben sokat segíthetnek a mentol és citrusolajok, valamint a magas természetes metil-szalicilát tartalmú kúszó fajdbogyó olaj. Ez után következik az izomlazító krém legismertebb feladata. Átmelegíti a kezelt terület izmait, úgy lazítja el azokat. Erre azért van szükség, mert csak a meleg izom lehet rugalmas.

Ha hideg, akkor merev és sérülékeny. A melegítés a keringés fokozásával lehetséges. A kúszó fajdbogyó olaj ebben szintén tud segíteni. Ugyancsak jó szolgálatot tehet az izomlazító krém alapanyagaként az erdei fenyőtűolaj és a rozmaringolaj. Nyugtató, lazító hatású összetevőként jól használható a levendulaolaj és a bergamottolaj.

A keringés serkentése nem csupán az izomlazító hatás miatt fontos. A sejtek anyagcseréjét is gyorsítja, így több oxigéndús vér jut a kezelt területre. Az izomlazító krém mindemellett a legtöbb ma használatos kenőcshöz hasonlóan gyorsan felszívódó kell legyen. Ez növeli a hatásfokát, és kényelmi szempontból sem egy utolsó dolog, hogy hamar megszárad a kezelt terület.

Sportsérülés, gyakori helytelen testtartás vagy komolyabb fizikai terhelés esetén mindenképpen ajánlatos használni ilyen készítményt. Az utóbbi esetben nem csak azért érdemes elővenni, mert az ember esetleg feszesnek érzi az izomzatát. Egy jó minőségű izomlazító krém kényeztető hatású is lehet.

admin