Hókifli recept a téli napokra

Hókifli recept

Ez az édesség nem hiányozhat az asztalról az ünnepek alatt, hiszen ebből nem lehet eleget készíteni. A hókifli recept gyakran keresett téma az internetes oldalakon, tehát nagyon népszerű süteménynek mondható. Amikor kisül, még forrón vaníliás porcukorba kell hempergetni.

Általában lekvárral, dióval, mákkal vagy gesztenyével szokták megtölteni. Az ilyen süti esetében nem a liszt, a cukor, a tojás, hanem a zsiradék jellege határozza meg leginkább azt, hogy milyen ízt és formát kap végül. De hogyan is készül?

Nem túl sok langyos tejben egy csipet cukorral futtassa fel az élesztőt, azután morzsolja el a lisztet a zsírral, illetve a vajjal és adja hozzá a sót, cukrot, a tejfölt és az előzőleg felfuttatott élesztőt. Egyszerű tésztát kell belőle dagasztani, ezután meleg helyen egy órát célszerű dagasztani. Nyolc-tíz perc alatt süsse világosra. A hókifli recept leírásában nem mindig említik, de tudni érdemes, hogy jól lezárt dobozban akár két hétig is eláll. Az idő elteltével még jobb ízű lehet.

admin