Igazán kedvelt, egyedülálló whisky fajták

whisky fajták

A skót és kanadai whisky fajták kétségtelenül a világ legismertebb és legnépszerűbb szeszes italai közé tartoznak. Mindkettő régre visszanyúló hagyományokkal és különleges ízvilággal rendelkezik. A skót whisky, vagy más néven scotch, Skóciából származik, és az egyik legismertebb és legtöbbet dicsért szeszes ital. A skót nedű készítése szigorú szabályokhoz kötött, és kizárólag Skóciában állíthatják elő.

Az alapanyagok közé tartozik az árpamaláta, a víz és az élesztő. A skót whisky fajták érlelését tölgyfahordókban végzik, amik különleges jegyeket kölcsönöznek az italnak, például vaníliát vagy füstösséget. A skót italnak több típusa létezik, például a single malt, a blended malt, a blended és a single grain, mindegyik egyedi karakterrel rendelkezik.

A kanadai whisky, más néven rye, Kanadából származik, és egyre népszerűbbé válik világszerte. A kanadai whisky fajták alapanyagai között szerepel a kukorica, az árpa, a rozs és a búza. A kanadai fajta általában lágyabb és édesebb ízű, mint a skót szeszesital, és gyakran több gabonafajtát is tartalmaz, ami különleges ízkombinációkat eredményez.

seditor