Jól jön otthon az egykezes súlyzó

egykezes súlyzó

Nincs mindig idő konditerembe járni. Ráadásul ez a fránya vírushelyzet is rátesz egy lapáttal és lássuk be, ez azért alaposan megnehezíti a dolgunkat. A szabadtéri sportra sincs mindig lehetőség, viszont otthon a lakásban nagy segítséget jelent, ha van néhány egykezes súlyzó a közelben. Ezekkel nagyon sokféle gyakorlat végezhető el.

A saját testsúlyos edzés is hatékony megoldás, viszont az okosan alkalmazott súlyzós edzőgyakorlatokkal gyorsabban érhető el látványos változás.

Ki gondolná, hogy 1-2 kg a kézben is növeli a gyakorlatok hatékonyságát?! Pedig ez valóban így van! A lényeg most is a fokozatosság. Előbb érdemes a saját testsúlyos edzésekkel kezdeni. Ha ezek már jól mennek, akkor ne elégedjünk meg ennyivel és merjünk kilépni a komfortzónából. Első lépésként kezdhetjük az egykezes súlyzó használatával.

A kardio mozgás során már egy 1-2 kg változat is jelentősen megdolgoztatja a szervezetet, a komoly izommunkának köszönhetően. Amikor eljön az ideje, akkor nyugodtan leválthatjuk a már megszokott egykezes súlyzókat egy fokkal nehezebbekre.

seditor