Kiknek segíthet az európai szabadalmi ügyvivő?

európai szabadalmi ügyvivő

Segítségre van szüksége az iparjogvédelmi joggal és a tisztességtelen verseny elleni küzdelemmel kapcsolatos ügyekben? Az európai szabadalmi ügyvivő munkája, többek között a következő területeket foglalja magába: védjegyekkel, találmányokkal és használati mintákkal kapcsolatos ügyintézés.

A szakértő képviseletet vállalhat mind az oltalom megszerzésére irányuló eljárásokban, például az Európai Szabadalmi Hivatal előtt, mind pedig a megszerzett oltalom érvényesítésére irányuló más ügyekben. Az európai szabadalmi ügyvivő tehát hasonló szerepet tölt be az iparjogvédelem területén, mint az ügyvédek és a jogászok a jog más területein.

Ügyvivő ügyfelei lehetnek vállalatok, vállalkozók vagy alkotók, akiknek találmányokra, használati mintákra vagy védjegyekre vonatkozó bejelentéseket készíthet. Van olyan ötlete egy menő eszközzel kapcsolatban, amivel eddig még senki sem állt elő? Kíváncsi, hogy az okostelefonos alkalmazás, amit kitaláltál, jogilag levédhető-e? Az európai szabadalmi ügyvivő választ adhat az ezzel kapcsolatos kérdéseire.

seditor