Kompakt hordozható ultrahang

A hordozható ultrahang zseniális találmány
A hordozható ultrahang zseniális találmány

A technikai fejlődés során minden berendezés egyre kisebb lesz. Elég, csak a mobiltelefonok vagy a számítógépek méretcsökkenésre gondolunk. Nincs ez másképp az orvosi berendezések terén sem. A legmodernebb hordozható ultrahang készülékek már nem nagyobbak egy táblagépnél.

Pedig néhány évvel ezelőtt, még akkora berendezések voltak, hogy a mozgatásuk is problémás volt. Ez a méretzsugorodás azonban nagyon hasznos, mivel így az orvos egyszerűen magával viheti a berendezést, amikor házhoz megy a betegéhez.

Sőt, így már a mentőautókban is könnyen elfér egy hordozható ultrahang, ezáltal a helyszínen rögtön el is végezhetőek a megfelelő vizsgálatok. Ezeknek a készülékeknek a kezelése is jóval egyszerűbb és átláthatóbb már, hiszen a kijelzőn kell mindent irányítani, éppen úgy, mint a táblagépeknél vagy az okostelefonoknál.

Egy ilyen hordozható ultrahang készülék sokféle vizsgálat elvégzésre alkalmas. Ezért igen fontos, hogy minden betegellátó egység rendelkezésére álljon, ha szükség van rá. Szükség már pedig mindig van!

admin