Kortárs vőfély az esküvői ceremóniamester

esküvői ceremóniamester

Aki volt már legalább egy, esetleg több esküvőben, az nagyon jól ismeri a vőfélyek szerepét, tudja milyen a megjelenésük és a stílusuk. Nos, ennek talán a tökéletes ellentéte lehet az esküvői ceremóniamester. Úgy is mondhatnánk, hogy egy kicsit letisztultabb, a mai divathoz igazodóbb, de még mindig követi a hagyományokat.

Ahogy a vőfély is rövid beszédeket tart, úgy az esküvői ceremóniamester is, csak éppen teljesen más a hangnem és a mondanivaló. Ő nem keresi a rímeket és nem mond kissé kínos vicceket, hanem próbál egyfajta letisztult eleganciával nevettetni.

A népies öltözködés helyét átveszi az öltöny és a nyakkendő. Persze a hagyományok nem vesznek el teljesen, ugyanis a lakodalmi játékok még mindig megmaradnak, ahogy a nyitótánc, a küszöbön átemelés, valamint a menyecsketánc is. Csupán egy kissé modernebb színt kap és nem lesz olyan érzésünk, hogy egy tipikus vidéki lakodalomban vagyunk. Inkább egy humorista fellépés közegébe csöppenünk, ahol az esküvői ceremóniamester lesz a felelős a hangulatért.

admin